Duoną ir jos gaminius „prikelkite“ moderniam gyvenimui (receptai)

0
264

Duonos gaminius įprasta patiekti kaip priedą prie sriubos ar salotų, kiek neįprasčiau, kai ji virsta pagrindiniu ingredientu. Nors kai kuriems duona gali atrodyti pernelyg paprastas ir netgi nuobodus gaminys, mes siūlome pažvelgti naujomis akimis ir šaldytą duoną, kurią rasite prekybos centrų šaldikliuose, prikelti naujam, nenuobodžiam ir išskirtiniam gyvenimui – duona užšaldyta, kad būtų karšta, užšaldyta, kad jūsų namuose gimtų patiekalai, kuriuos drąsiai vadinsite meno kūriniais.

PRANCŪZIŠKAS BATONAS SU SŪRIO PADAŽU

Jums reikės:

  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 100 g tarkuotos mocarelos
  • 5 g kukurūzų krakmolo
  • 1 skiltelės česnako
  • ½ šaukštelio džiovintų žolelių
  • 100 g pieno
  • 1 prancūziško batono su česnakiniu įdaru

Gaminimas:

  • Puode sumaišykite sūrius, krakmolą ir pieną.
  • Įtarkuokite česnaką ir suberkite džiovintas žoleles.
  • Nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa.
  • Paruoštą sūrio mišinį supilkite į serviravimo indą ir patiekite su laužytu prancūzišku batonu.

SKREBUČIAI SU ANČIUVIAIS IR MANGŲ-POMIDORŲ SALOTOMIS

Jums reikės:

  • 1 tamsios itališkos duonos CIABATTA
  • 1 mango
  • 3–4 skirtingų spalvų pomidorų
  • 50 g ančiuvių filė aliejuje
  • kelių šakelių šviežių bazilikų
  • 1 skiltelės česnako
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  • Duoną supjaustykite stambiomis riekelėmis ir paskrudinkite.
  • Skrudintą duoną įtrinkite česnaku.
  • Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su mangais ir bazilikų lapeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir pipirų.
  • Ant paruoštų skrebučių dėkite po šaukštą pomidorų-mangų salotų ir išdėliokite ančiuvius

SUMUŠTINIS SU SILKE IR KASTINIU

Jums reikės:

  • 6 tamsių Prancūziškų duonelių
  • 6 šaukštų kastinio
  • 12 kornišonų
  • 240 g sūdytos silkės
  • įvairių žalumynų (papuošti)

Gaminimas:

  • Duonelę perpjaukite pusiau ir patepkite kastiniu.
  • Išdėliokite per pusę perpjautus agurkėlius, silkės juostelę ir žalumynus.
  • Prispauskite likusia duonele.

KRUASANAS SU OMLETO PAPLOTĖLIU

Jums reikės:

  • 6 vnt. sviestinių kruasanų
  • 3 kiaušinių
  • 75 g grietinėlės
  • 40 g tarkuoto sūrio
  • Druskos, pipirų
  • Žiupsnelio rūkytos paprikos
  • 10 šaukštų varškės sūrelio
  • 6 šaukštų Dižono garstyčių
  • 6 riekelių lydyto sūrio
  • 45 g šviežių špinatų
  • Mėgstamų sezoninių daržovių

Gaminimas:

  • Kruasanus 17–20 min. kepkite iki 170–180°C įkaitintoje orkaitėje.
  • Kiaušinius išplakite su grietinėle ir tarkuotu sūriu. Pagardinkite smulkintais špinatais, druska, pipirais ir žiupsneliu rūkytos paprikos. Perpilkite į kepimo formelę ir 10–12 min. kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.
  • Kruasanus perpjaukite pusiau, apačią patepkite varškės sūreliu, o viršų – garstyčiomis, dėkite supjaustytą omletą, lydytą sūrį ir mėgstamas sezonines daržoves.